MENY

BG Karlsson

BG Karlsson

Jag är född 1954 och fick min första duk av min mor när jag var 12 år gammal. Min första utställning ägde rum för mer än 30 år sedan. Det var en liten enkel utställning i Sösdala Sparbank som då var något väldigt stort för mig. Första halvan i mitt måleri handlade enbart om landskap. Jag satt ofta ute i naturen och målade och jag kände hur jag blev ett med naturen. I mitten på 80-talet läste jag en bok om förra sekelskiftets konstnärer och där startade min nyfikenhet på livet då. Jag tolkar dåtiden på mitt sätt och tjusningen är att jag aldrig får reda på det riktiga svaret. Det är alltid ens egna sinnesstämning just nu som avgör stämningen i mina målningar. Romantiker som jag är inbillar jag mig att värme och gemenskap fanns det mer av förr och är något som många av oss har glömt att ta med från det förflutna.

 

 

Jag är född 1960 i f.d Jugoslavien, Sarajevo, Bosnien. 1980 började jag måla och det ledde till många välbesökta utställningar i hemlandet. Sedan 1994 bor jag med familjen i Sverige.

Min konstutbildning påbörjade jag 1995 i Visby och avslutade den 4 år senare i Falkenberg. Jag inspireras av klassisk konst som jag vill återge på ett modernt sätt. Sedan starten i hemstaden Sarajevo har jag haft flera framgångsrika utställningar i Europa och USA.

 

 

Henry Bronett

 

Som jag såg min pappa göra på cirkusplatsen, gjorde jag till slut desamma. Tio år gammal gick jag gärna omkring och fotograferade artister, arbetare, cirkustält och vagnar med min Kodak Instamatic. Sedan dess har jag fotograferat. Småningom utvecklade jag väl ett eget språk, till vilket orden kom till slut. 2015 utgavs min första diktsamling (Reflektioner om efter Kärlek), där både ord och bild hängde ihop.

Jag har ställt ut på många platser. Bland annat:
Etnografiska Muséet i Stockholm, Erik Larsgården i Avesta och på Hovdala Slott, Hässleholm. På café FOAM. Och på Himmelska Hundar i Stockholm, hänger mina hundfotografier nu som permanent del av inredningen. Jag representeras också av Nordic Art Gallery, Stockholm och Boarps Konsthall, Båstad,Galleri Ö.K Värnamo.

 

 

Editioner.

Vill du bli återförsäljare av våra konstupplagor, kontakta oss på förlaget.

Kontakt: Lars-Göran Persson. tele 0705171160  eller maila konstforlag@telia.com.

John Andersson

”Som barn följde jag gärna med pappa ut i naturen - inte sällan för att titta på fåglar eller orkidéer. I bokskogarna och vid de små sjöarna omkring sommarstugan i norra Halland mötte jag mina första grönsångare och storlommar. I min mammas jämtländska barndomstrakter fick jag uppleva urskogarna och fjällens fantastiska miljöer. Resor till platser som Öland och Abisko fördjupade natur- och fågelintresset. Upplevelser och möten i naturen är än idag min stora inspiration när jag målar.”

 

 

 

Stellan Karlsson vill ha det avskalat och rent. Han är frilansaren som mer och mer fokuserar på svartvita bilder. Hans bilder innehåller både ljuset och mörkret och det finns inte sällan en dramatisk stämning i hans bilder.

 

Stellan har tidigare varit verksam inom de flesta genrerna vad beträffar foto, allt från dokumentärt till reklam. De senaste åren har Stellan i huvudsak ägnat sig åt landskapsfotografering och då främst i de sydligaste delarna av Sverige, d.v.s. Skåne och framför allt Österlen där de öppna landskapen breder ut sig och ljuset är ständigt närvarande.

 

 

Rickard Ölander

Rickard Ölander Signerar nya mappen på Galleri Ö.K

Konstnären Rickard Ölander har under en längre tid arbetat med uttryck där kvinnan är den centrala figuren i målningarna. Utifrån detta arbete har han nu i samarbete med Galleri Ö.K, tagit fram en mapp i 75 ex med titeln Hennes längtan. Bilderna premiärvisas torsdagen den 17 september på Galleri Ö.K i Värnamo.

Mappen Hennes längtan innehåller fyra stycken grafiska blad i storlekarna 46x61cm. Tryckt på Etching Rag 310g. Titlarna är: Tar emot dig, En gång nära, Tvivel och Väntan utanför. Mappen släpps till försäljning i samband med premiärvisningen på Galleri Ö.K den 17 september.

Göteborgskonstnären Rickard Ölander har tidigare bland annat ställt ut på Galleri Viktoria och på den prestigefyllda utställningslokalen Ekerum konsthall, tillsammans med bland annat Ernst Billgren och Ronnie Wood. Han är representerad vid ett flertal företag och konstföreningar. Ölanders önskan är att hans målningar ska ha ett eget vackert liv utanför det tekniska, stressiga, orättvisa och ytliga liv som idag levs i stor utsträckning. Ett återkommande tema i Ölanders bilder är ängslighet, sökande och längtan.

Galleri Ö.K har samarbetat med Rickard Ölander i nästan 10 år och har under denna tid sett hur han har utvecklat sitt måleri under den tidsperiod.

Vi är glada att ha denna  möjlighet ock ge ut Hennes Längtan.

Galleri Ö.K

Lars-Göran Persson

 

 

 

Richard Ryan signerar nya foto

 

Foto av Richard Ryan.

Revised by Ryan

Ny mapp foto avRichard Ryan som vi länge har velat göra.
Nu är den här.

Mappen Manhattan by Ryan innehåller 5 st. grafiska blad
format 61×46 cm tryckt på Edition Rag 310 gr. Upplaga 99.
De flesta av er känner till Richard Ryans foto sedan tidigare.
I november 2016 var Richard Ryan över med modell och fotade i New York.
som resulterade i att Galleri Ö.K ger ut mappen `Manhattan Revised By Ryan`
Galleri Ö.K kommer att editera ett antal av de fotona med börja av mappen Manhattan Revised by Ryan

 

 

Jonas Lundh

Ny mapp med Jonas Lundh.

Mappen ´Tillbakablickar 2´innehåller fyra  grafiska blad.

Vi är väldigt glada att kunna göra en ny Mapp med Jonas Lundh och det possitiva gensvar vi har fått.
format 61×47 cm tryckt på Edition Rag 310 gr. Upplaga 100 .
De flesta av er känner till Jonas Lundh.s  målningar sedan tidigare mapp vi gjorde `Tillbakablickar´
I stort sett alla Jonas Originalmålningar går till  Paris och Amsterdam.
I mars ställer Jonas ut i Moskva.
Målar i ett abstrakt och filosofiskt bildspråk där övertydlighet är något han undviker.
En inspirationskälla i måleriet är det nordiska ljuset och något slags positivt vemod.

 

 

Zumreta Pozder

 GLIMTAR FRÅN EN TID

Första gången jag såg Zumretas målningar kände jag att man blir glad,
färgskalan,glädjen i målningarna, motiven det naivistiska måleriet .
Tänkte att de skulle vara spännande att göra grafik av hennes målningar
Det blev en mapp med 4  grafiska blad  ”Glimtar från en tid”
Mappen   ”Glimtar från en tid” innehåller fyra stycken grafiska blad.
Format 56×59 cm  tryckt på Edition  Etching Rag 310g papper.
Färg- och berättarglädje präglar Zumreta Pozder konst.
beskriver villasamhällen och gator där trähus dominerar
Målningarna handlar om en svunnen tid, slutet av 1800-talet och början av
1900-talet. Mysiga trästäder dekorerade med blommor och ett vimmel av
glada  människor. Allt målat i rena glada färger.
Lars Göran Persson

 

 

Anna Maria Rogberg

Signerar ny Grafik.

Ny mapp med AnnaMaria Rogberg
Konstnären AnnaMaria Rogberg har tagit fram Sommaren som var i sina målningar.
Utifrån detta arbete har hon nu i samarbete med Galleri Ö.K
tagit fram en mapp i 120 ex med titeln ”Solstänkta sommarminnen”.
Mappen ”Solstänkta sommarminnen” innehåller fyra stycken grafiska blad.
Format 43×57 cm
Tryckt på Edition Etching Rag 310g papper.

Målar främst i olja.  Som motiv väljer jag gärna situationer och stilleben i vardagen och tycker om att uppmärksamma det vackra i det enkla! Fascineras av ljusspel och starka skuggor. Jag hoppas min konst förmedlar positiv energi och gör betraktaren glad. Har målat och tecknat i hela mitt liv. Hade min första utställning vid 20-års ålder och har sedan dess visat min konst på olika gallerier i stort sett varje år.
AnnaMaria Rogberg

 

 

Ingrid Draminsky

 

Tider nya grafiska blad av Ingrid Draminsky.

Konstnären Ingrid Draminsky har tagit fram kvinnan i sina målningar.

Utifrån detta arbete har hon nu i samarbete med Galleri Ö.K, tagit fram en mapp i 120 ex med titeln Tider.

Mappen Tider innehåller fyra stycken grafiska blad.   Tryckt på  Etching Rag 310g.

Jag har målat och ställt ut sedan mitten på 70-talet men haft andra arbeten till försörjning fram till 1986 då jag satsade helt på måleriet. En period under 90-talet arbetade jag med väggmåleri på uppdrag. Det var allt ifrån offentlig miljö till en rad företag.

Sedan slutet av 90-talet så har jag återgått till att måla på duk igen. Mina bilder är oftast bilder av människor och känslor. Mer eller mindre abstrakt och symboliska.

Jag målar också landskap och akvarell.

Ingrid Draminsky

 

 

Angelica Wiik

Angelica Wiik

föddes i Stockholm 1960. Hon växte upp i en konstnärsfamilj och har fått mycket inspiration av sin mor, konstnärinnan Margot Öjemark. 1985 examinerades hon från 3-årig konstlinje vid Gävle folkskola. Angelica har under ett flertal år jobbat med barn som konstlärare, där hon tillsammans med barnen utforskat fantasin i bildspråket. Angelicas kärlek till musiken är ett grundstråk i hennes konst, särskilt jazzens liv som är en sorg i rosenrött.

 

 

Ardy Strüwer

Ardy Strüwer

ARDY STRÜWER är en av Europas färgstarkaste konstnär,mycket beroende på hans
orientaliska bakgrund. Han föddes på Java i Indonesien,studerade måleri vid
Kungliga konstakademien i Haag och på kungliga konsthögskolan i Stockholm.

Den svensk-indonesisk-nederländska konstnären Ardy Strüwer beskriver själv sin konst med ord som "sensuell surrealism" och "postmodern flower power" och visst kännetecknas den av en färgstark expressivitet, inte sällan i surrealistisk stil, med kvinnokroppen som återkommande motiv.

 

 

 

Sven Lidberg

Född i Stockholm 1929-2009.
Svensk bildkonstnär och grafiker.
Sven Lidberg, svensk bildkonstnär född i Stockholm. Som konstnär är han autodidakt. Lidbergs konst kännetecknas av färgstarka, naivistiska landskap och stadsbilder. I dessa målningar är figurerna viktiga och deras framtoning gränsar ibland till det Lidberg har designat glas för Skrufs Glasbruk. Hans måleri kan jämföras med Gösta Månssons och Lennart Jirlows.

 

 

Jens Hübner

Jens Hübner är född 1978 i Göteborg, uppvuxen i Jönköping och sedan 1991 bosatt i Halmstad, där han nu lever tillsammans med fru och barn. 
Jens arbetar som konstansvarig på Musans Kulturförskola i Halmstad och tillbringar övrig målande tid i sin ateljé. Jens använder sig i sin konst av material som trä, linne, gips och akrylfärg, men också av annorlunda material såsom glaskross, järn, metall, papper, grus, sten och annat. I konsten återfinns också material som samlats in under resor Jens gjort; lava från Island, sand från Brasilien, stenar från Paris.

 

 

Love  Lundell född 1981

Jag arbetar mest med bilder, alltså motiv på duk eller mdf-skivor men även på annan grund,

 i mesta fall trä. Jag "målar" collage, en teknik jag tvingades utforma under de sista året

då jag pendlade mellan Sthlm och Trondheim ofta.

Kanske kan man kalla tavlorna för mixed media, det är alltså många tekniker.

Motiven varierar men mitt masterprojekt handlade om att upprepa sig i all evighet

och drömmen om evigt liv, fåfänga och döden.

Efter många år av konstudier(2 år på Pernbys målarskola)5 år i Norge

tog jag min masterexamen 2010 på Trondheim Academy of fine art.

 

 

May k-Leon

May k-Leon

May K Leon föddes 1945 i Ljungby och flyttade till Halmstad 1960. May arbetar med akryl , stentryck och serigrafi.  Hon målar gärna vällustiga kvinnor som "snärjer" sina manliga offer och det finns en sann glädje i hennes bilder.

 

 

 

Joseph Baques

Josep Baques Föddes 1931 i Montmelo.

Efter kriget flyttade han till Barcelona.

 Gravy och skulpturer, keramik och väggmålning och utfört litografiska upplagor Sverige och Tyskland

Mina verk har visats på gallerier i landet och utomlands; finns också i samlingar runt om i världen, såsom Spanien, USA, Frankrike, Tyskland, Sverige, Venezuela, Portugal, Indien, Kanada, Japan.

Josep Baques