MENY

Bianca Ingrosso - Henry Bronett

Bianca Ingrosso

Ramalternativ

 

 

 

Pris: 3 800 kr


 
KÖPBianca!

Att fånga ögonblick… Inte vet jag om uttrycket gatufoto eller gatufotografi existerade på Henri Cartier-Berssons tid. Fast nog var man ute och fotograferade stadsliv, människor och händelser så fort kameran blivit lite mer bärbar, redan mot slutet av 1800 – talet, har jag för mig.

Är väldigt förtjust i genren. Detta att vara uppmärksam och följsam i vart ögonblick är spännande. Att inte kunna råda över en situation, hur något ska vara eller bli. Man får snällt vara uppmärksam, låta det pågå och hänga med, passa på rätt ögonblick! På så sätt är fotografen faktiskt också en del av skeendet.
Det här fotografiet är ett sådant exempel.
De tre männen i rockar fångade min uppmärksamhet. Det var tydligt att de väntade på något. Kanske taxi, eller var de på väg till en fest? Jag tog upp kameran, då plötsligt jag skymtade något i ögonvrån och tittade upp. Hon syntes direkt, stack tydligt fram ur folkvimlet. Det var något särskilt över hennes vackra hållning, de målmedvetna stegen. Hela hennes apparition, så angenäm!
Då jag senare visade fotografiet på nätet, fick jag många meddelanden som alla utropade: ”Det är Bianca!” Och jag hade inte haft en tanke på att den här vackra kvinnan faktiskt var en av Sveriges mest kända entrepenörer!

-© H. Bronett 2023

Foto
Numrerad
Signerad
Teknik: Fine Art Print
Storlek: 54x46 cm ramad 66x58 cm
Upplaga: 75