MENY

Stellan Karlsson

Stellan Karlsson född 1952 i Växjö, vill ha det avskalat och rent. Hans bilder innehåller både ljuset och mörkret och det finns inte sällan en dramatisk stämning i hans bilder.

Stellan har tidigare varit verksam inom de flesta genrerna vad beträffar foto, allt från dokumentärt till reklam. De senaste åren har Stellan dock i huvudsak ägnat sig åt landskapsfotografering och då främst i de sydligaste delarna av Sverige, d v s Skåne och framför allt Österlen där de öppna landskapen breder ut sig och ljuset är ständigt närvarande men han har även hämtat motiv från Fårö och Jylland.

Stellan jobbar gärna vid kusten med tanke på ljuset som finns där och dramatiken som skapas då vädret växlar så snabbt. Stellan återkommer ofta till samma platser för att hitta ett bättre ljus, eller för att fotografera motivet vid en annan årstid.

Stellan jagar mestadels en bild under en längre tid, innan de tre komponenterna: ljus, komposition och känsla infinner sig.

Jag fotograferar för att jag vill förmedla något till mig själv. Det handlar om att väcka mina egna känslor snarare än någon annans.