MENY

Lady in red V - Lotta Backman

Lady in red V

Ramalternativ

 

 

 

Pris: 3 900 kr


 
KÖPJag drömmer om…

…en konst som har jämvikt, renhet och lugn. En konst som kan ge människan avspänning – något som liknar en god länsstol där man vilar ut efter en fysisk ansträngning.

Dessa rader av Matisse har jag citerat i tidigare presentationer och trots att jag passerat olika faser i mitt måleri känns de fortfarande aktuella. De återger på ett träffande sätt den målsättning jag har med mitt skapande, så jag tar mig friheten att göra orden till mina

Men kanske handlar det då om det där andra – om drivet, nyfikenheten, önskan att få gestalta. När lusten segrar över anpassligheten och måleriet blir sin egen belöning, när bilden växer, färgen lever och duken glöder. Då. Där. När jag finns i de andra rummen, ensam med mig själv och Bilden. Den med stort B. Den som liksom bara uppstår. Överrumplar. Då när allt är eufori och jag drivs framåt mot nästa bild, och nästa…

Att sedan få presentera bilderna för en intresserad publik är helt enkelt ett privilegium, något som jag nog har svårt att leva utan.

I tre årtionden har jag levt på min konst. Och vet att målarliv är som annat liv, som tigerkaka, ljust och mörkt. Men allt som oftast överraskar det och är alldeles, alldeles underbart!

Lotta

 

Grafik
Numrerad
Signerad
Teknik: Pigment print
Storlek: Oramad 59x43 cm Ramad 72x54 cm
Upplaga: 90