MENY

Vibeke Falk

Utbildad som inredare, har arbetat som film scenograf, smycken designer och art director i sin egen reklambranschen. Konst har alltid varit en del av mig, så 1998 jag invigde mig själv arbeta med metaller och skulptur. Jag arbetar med tät järn eller bronzenet jag behandlaren i olika processer. Järn eller brons rutnät symboliserar för mig den oskapade, den obearbetade, råa och samtidigt den är strukturerad. Här i den snäva fodrade nätet söker jag möjligheter att skapa frihet och rörelse i flera dimensioner. Här i den snäva fodrade nätet söker jag möjligheter att skapa frihet och rörelse i flera dimensioner. Med livet som bakgrund och ett evigt sökande efter principerna i livet. Genom polarisering och reflektioner. Genom tankar och handlingar. Genom den tidsmässiga till det eviga. Genom det maskulina och det feminina. Från mörker till ljus. Tankar som är en del av mitt liv.

Genom mina tavlor jag strävar efter att fysiskt göra dessa tankar till mig logiska symboler. Nyfikenhet leder mot svar, vilket i sin tur leder till nya frågor. Ingenting är statiskt allting är föränderligt, så vad jag söker alltid kommer att förändras. Vara drivkraften för nya bilder.